Speeches

In een goede speech zitten humor en emotie verwerkt. Deze speech houdt het publiek scherp, duurt niet te lang en verrast. En dan moet de speech ook nog bij je publiek passen, het juiste onderwerp omschrijven, niet te lange zinnen bevatten en wat anekdotes bevatten.

En als je dat allemaal hebt verwerkt, moet je ook nog oefenen van te voren. Alsof je zoveel tijd hebt…

Wat ik hier voor je kan doen? Ik schrijf de speech vol passie, jij houdt de speech vol passie! Speeches geven je de mogelijkheid jezelf neer te zetten en te vertellen wat jij belangrijk vindt, Maar dan heb je wel een goede speech nodig!

Ik schrijf speeches op maat voor particulieren en bedrijven, Uiteraard spreken we van te voren door waar de speech over gaat, welke punten jij er zeker in wilt hebben (en welke vooral niet) en ik beloof je een goede speech die aan al bovenstaande punten voldoet!

Onderaan de pagina vind je de speech die ik heb geschreven voor de directeur van Jan Reek Natuursteen voor het 125jarig jubileum van het bedrijf.

 
Speechschrijver
 

Speech Jan Reek 125 jaar

125 jaar. Waarschijnlijk iedereen hier aanwezig, zal deze leeftijd niet halen.

Daarom zijn wij extra dankbaar dat jullie hier gekomen zijn om dit feest met ons mee te vieren.

Maar 125 jaar is voor ons heel lang, voor onze producten niet. De producten waarmee we werken zijn soms al miljoenen jaren oud en de producten die we ermee maken kunnen net zo lang weer mee gaan. Dat is het mooie van werken met natuursteen. Hierbij blijft het uniek dat ons werk en product ons vaak overleeft zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van ons werk. Het is een product om trots op te zijn!

Toen ik, als broekie dat ik overigens nog steeds ben, in 2009 vond ik dat best spannend, maar zag het ook als een geweldige uitdaging. Ik was jong (nog steeds natuurlijk), had geen ervaring in de natuursteen en ook niet als bedrijfsleider. Alle informatie die ik in het begin kreeg, zoog ik op. Ik begon met een sloophamer, om wat meer gevoel te krijgen bij de producten die we bij Jan Reek leverden. Het waren heftige jaren, maar wat heb ik veel geleerd en wat fijn om dit bedrijf samen met de beste collega’s die je kunt wensen nog steeds te mogen leiden! Het was echt een sprong in het diepe. En ik voel me rijk met een familie die er altijd is in de functie van reddingsboei. Zonder hen had ik dit avontuur nooit aangekund.

De zeven personeelsleden ten tijde van de overname zijn er bijna 30 geworden. We geloven in hen en investeren in hun. Met zijn allen werken we er op die manier aan dat het ambacht van het bewerken en restaureren van natuursteen tot in de puntjes aanwezig blijft en dat er meer dan genoeg kennis in huis is om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Moderne technologieën worden goed uitgedacht gecombineerd met het bewerkelijke ambacht van het steenhouwen. Het resultaat daarvan is keer op keer een prachtig eindproduct van hoge kwaliteit.

En wat waren we trots toen we dit jaar de verlenging van het  predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uitgereikt hebben gekregen. Een Koninklijke onderscheiding voor bedrijven met een duidelijk vooraanstaande plaats in de regio, die zich onderscheiden door kwaliteit, vakmanschap, integriteit, soliditeit en continuïteit. Een kwaliteitskeurmerk, waarvoor de lat echt heel hoog ligt en waarover de Koning persoonlijk beslist.  Jan Reek Natuursteen is het eerste bedrijf binnen de gemeente Hoorn dat deze verlenging heeft ontvangen. Het predicaat van hofleverancier mogen we de komende 25jaar weer met trots dragen!

De kracht van Jan Reek zit in meerdere dingen. Als eerste het topteam van mensen dat hier werkt. We krijgen dagelijks energie van wat zij met hun handen kunnen maken. De samenwerking binnen het team is bijzonder te noemen. Over het algemeen denken we dat we het aardig met elkaar kunnen vinden. Al was ik laatst wel in Amsterdam tijdelijk mijn fiets kwijt. Ik in paniek, mijn fiets niet op slot zetten in Amsterdam was ook niet erg handig, de volgende afspraak had ik al gemist. Tot mijn collega’s hun lachen niet meer konden houden en hun briljante verstopplek voor mijn fiets lieten zien. Dus of de liefde wederzijds is, weet ik niet zeker.

En dan de samenwerking met onze klanten. Het vertrouwen dat wij van hen krijgen en wij daardoor ook terug kunnen geven maakt dat we samen prachtige producten kunnen maken en leveren. We zijn heel blij met alle terugkerende samenwerkingen waardoor het niveau van ons werk steeds mag groeien en we meer en mooiere producten mogen maken.

Je maakt soms heel bijzondere dingen mee tijdens samenwerkingen. Zo was daar die keer dat ik met een klant naar Miami ging. We hebben de eerste nacht lepeltje lepeltje in hetzelfde bed doorgebracht, tot grote schik van onze collega’s daar. De opdrachtgever had het appartement geregeld, maar in plaats van een driekamerappartement (waarvan wij dachten dat we dit moesten delen met die andere collega’s), had hij drie appartementen gehuurd. Onze samenwerking was die dag wel heel intiem, maar de volgende nacht zijn we toch maar apart gaan slapen.

Tenslotte zijn we als bedrijf steeds op zoek naar vernieuwing en nieuwe technieken. Daardoor komen we op steeds mooiere plekken en krijgen we steeds mooiere projecten. De diversiteit van het vak wordt steeds groter, mooi om te zien.

En, zoals jullie weten, achter ons, staan altijd de sterke vrouwen. Zonder hun steun en ook hun harde werk hadden wij hier niet kunnen staan.

Mijn familie, die als een zwemboei en klankbord fungeert. Mijn vrouw als mijn rots in de branding. Mijn collega’s, van wie we elke dag energie krijgen. En de klanten en samenwerkingspartners. Zonder jullie hadden we de 125 jaar nooit bereikt in deze fantastische omstandigheden. Bedankt dat jullie er zijn!

En omdat we, ook door ons vak, weten dat het leven soms veel te snel eindigt, willen we vieren wat er te vieren valt. Geniet van elke dag, en doe het samen. Want in je eentje ga je snel, samen kom je verder!